Hvordan du vælger den rigtige tablet

tablets
Der findes mange forskellige tablets

iPads og Tablets er blevet det nye hit, men hvad kan den egentlig bruges til og hvilken model skal man vælge?

Hvad er en tablet?

En tablet er en lille computer, bestående af en trykfølsom skærm typisk i størrelsen 7” til 10”. Den grundlæggende forskel på en traditionel pc og en tablet er at den er lille, at du ikke har det traditionelle tastatur og at alle programmerne er installeret som det man kalder applikationer (forkortet ”apps”).

Du kan ikke tage et program fra din pc og installere på din tablet, men må i stedet hente/købe de apps du har brug for i en app store. Til gengæld findes der et hav af app’s til tablets, og der kommer hele tiden flere til.

Hvad kan man bruge en tablet til?

Fordelen ved en tablet i forhold til en pc, er at den er hurtig at starte op, forholdsvis nem at bruge og fylder ingenting. Skal man lige hurtig tjekke sin mail, besøge Facebook, tjekke rejseplanen, læse de nyeste tilbudsaviser, tjekke hvad der er på tv eller surfe på nettet, så har en tablet en helt klar fordel i forhold til pc’en. Hvor man skal sidde og vente på at pc’en starter op, så er en tablet stort set klar med det samme. Til gengæld kan en tablet ikke så meget som en pc, og man er afhængig af hvilke app’s der nu er til rådighed.

En anden fordel ved en tablet er at du kan læse digitale blade og bøger, se billeder som du selv har taget med din tablet eller lagt på din tablet, høre musik og se film på en tablet. Den kan bruges som en gps og med de rette app’s kan du lægge dine præsentationer på den og skrive dine noter på den. Disse features gør en tablet til den perfekte rejsepartner, læsebog og underholder.

Hvilke typer tablets findes der?

Da Steve Jobs (medgrundlæggeren af Apple Inc.) først kom med ideen om en tablet i form af en iPad, grinede folk hvor hvad skulle de dog bruge en over dimensioneret iPhone til. Men forbrugerne tog den nye iPad til sig og få år efter bommede interessen efter at få en tablet.

Siden har konkurrenterne arbejdet benhårdt for at finde alternativer til tablets, der kan konkurrere med Apples iPad. Af konkurrenter til Apples iPad kan bl.a. nævnes Motorola, Asus, Samsung, Aser og HTC. Men hvor Apple bruger deres egen styresystem (IOS), bruger konkurrenterne typisk Googles Android styresystem, Microsoft Windows styresystem eller QNX styresystem.

Hvilken tablet bør du vælge?

Apples iPad anses stadig som den mest brugervenlige tablet. Det er den der er mest populær og den der findes flest apps til. Ulempen ved iPad er at den er noget dyre end konkurrenterne og den er knap så fleksibel. F.eks. kan den ikke afvikle flash.

Tablets som bruger Googles Android styresystem vinder i pris og i fleksibiliteten. Til gengæld taber den på brugervenligheden og da der ikke er lige så meget kontrol med apps i Google app store som hos Apple app store, så er der tit knas med de app’s der eksistere på Andoid markedet. Der eksistere heller ikke så mange apps til Android tablets som til iPad, men det skal dog siges at Google apps markedet haler kraftigt ind på Apples app store.

Tables med Microsoft Windows eller QNX styresystem er i skrivende stund (april 2012) stadig i deres spæde start.

Er du tryg og garvet bruger af en pc og ikke en bruger af en iPhone/iTouch eller iPod, er en tablet med Android styresystem sikkert lige dig. Så spare du også lidt på pengepungen.

Men er du i forvejen bruger af en iPhone og/eller betyder brugervenligheden rigtig meget, så bør du finde den store pengepung frem og investere i en iPad.