Få din egen blog

At få sin egen blog i dag er ikke ret svært. Hvis du bare vil igang og er ligeglad med hvad stien til din blog er, kan du gratis oprette blogs på f.eks. følgende steder:

Ønsker du din egen hjemmeside, tilbyder de fleste webhoteller i dag at lægge en blog på din hjemmeside, bare med et enkelt klik med musen. Nemmere kan det ikke blive.

Du kan også gøre som jeg og selv installere en blog på din hjemmeside. Her kan du f.eks. bruge WordPress. WordPress er et Open Source program (hvilket betyder gratis program), som du kan bruge som blog, men også bruge til bare at styre din egen hjemmeside. Fordelen ved brugen af WordPress er at der findes et hav af plugins samt temaer som du kan bruge. Plugins er små programmer som kan alt fra at beskytte dig for spam til at kunne udgive sine blogs i Facebook. Temaer derimod er skabeloner til dit udseende af din blog. Disse ting gør at du kan skabe din helt egen personlige blog, uden at skulle programmere noget. Bemærk at for at WordPress kan kører, kræver det en server som kan afvikle PHP kode samt PHP MySQL. Er du programmør, får du med WordPress også en stor flexibilitet, så du selv kan udvikle dine egne plugins samt tilpasse udseenet på din blog.

WordPress kan du hente på WordPress.dk (den danske version) eller WordPress.org. Her kan du også læse mere om opsætningen og brugen af WordPress samt finde et stort antal af plugins og temaer.

Hvis du vil se nogle eksempler på blogs, kan du se på mine hjemmesider, som alle er ved at blive skiftet ud med WordPress.